Pin
Send
Share
Send


Devekuşu Çok büyük, hızlı çalışan, uçamayan, ratite bir kuşun ortak ismi, (Struthio camelus), uzun boyun ve bacaklarla karakterize edilen Afrika'ya (ve daha önce Orta Doğu'ya özgü), her ayakta iki ayak parmağı ile karakterize edilen iç ayak başparmağının tırnağı bir tırnağa benzeyen ve dış ayak parmağında bir tırnak bulunmaz. Devekuşu, en büyük canlı kuş türüdür ve herhangi bir kuş türünün en büyük yumurtasını bırakır. Ayrıca, herhangi bir kuşun en yüksek kara hızı olan yaklaşık 65 km / s (40 mph) hızlarında koşma kabiliyetine sahiptir (Doherty, 1974).

Devekuşu ailesinin tek yaşayan canlısıdır. Struthionidaeve cinsi Struthio. Devekuşları Struthioniformes sırasını emus, rheas, kiwis ve diğer ratitlerle paylaşır.

Devekuşunun beslenmesi, böcekleri yese de, esas olarak tohumlardan ve diğer bitki maddelerinden oluşur. Beş ila 50 kuş içeren göçebe gruplarda yaşıyor. Tehdit edildiğinde, devekuşu yayaya yaslanıp kalarak kendini saklayacak ya da kaçacaktır. Köşeli ise, güçlü bacaklarından tekmeleme ile yaralanmaya ve ölüme neden olabilir. Çiftleşme kalıpları coğrafi bölgelere göre farklılık gösterir, ancak bölge erkekleri iki ila yedi dişiden oluşan bir harem için savaşır.

Gıda zincirlerindeki ekolojik rolüne ek olarak, devekuşları insanlara doğrudan değer sağlar. Devekuşu geçmişte avlandı ve deri, yiyecek, yumurta ve tüy sağlayan dünyadaki birçok alanda yetiştiriliyor. Bunun ötesinde, büyük bedenleri ve eşsiz form ve davranışlarıyla, devekuşları insanlar için doğa harikasına katkıda bulunur.

Açıklama

Devekuşu ayağı

Devekuşları ratit olarak sınıflandırılır. Ratite, çoğu uçan kuşa ve diğer uçamayan kuşlara tipik olan kanat kaslarının tutturulması için omurgasız, yassı, sal benzeri bir sternum (göğüs kemiği) ile karakterize edilen uçamayan kuş gruplarından herhangi birinin ortak adıdır. Diğer oranlar, Yeni Zelanda'nın daha küçük kivilerinin yanı sıra, Avustralya'nın ve Güney Amerika'nın rüşvetinin benzer görünümlü ve hızlı çalışan emusudur. (Uçamayan penguenler düz göğüs kemiğinden yoksun oldukları ve yüzmeye adapte edilmiş olsalar bile güçlü kanatları olduğu için sıçanlar değildir.)

Her ne kadar ratitlerin göğüs kemiğinin paylaşılan şekli birçok otorite tarafından paylaşılan soydan ziyade yerde yaşama adaptasyonunun bir ürünü olarak kabul edilse de, diğerleri ortak soyları kabul eder ve ratitleri bir araya getirir. Güncel bir yaklaşım onları Struthioniformes siparişinde farklı aileler olarak birleştirmektir. Devekuşları (Struthio camelus) Struthionidae familyasına yerleştirilir.

Devekuşları, 93 ila 130 kg (200 ila 285 lb) (Gilman 1903) ağırlığındadır, ancak bazı erkek devekuşları 155 kg (340 lb) ağırlığa kadar kaydedilmiştir. Cinsel olgunlukta (iki ila dört yaş arası), erkek devekuşları 1.8 ila 2.7 metre (6 ila 9 feet) arasında, dişi devekuşları ise 1.7 ila 2 metre (5.5 ila 6.5 feet) arasında olabilir. Yaşamın ilk yılında civcivler ayda yaklaşık 25 santimetre büyür. Bir yaşta, devekuşları yaklaşık 45 kilogramdır (100 pound). Bir devekuşu 75 yıla kadar yaşayabilir.

Devekuşunun güçlü bacakları tüylerden yoksundur. Kuşun her ayağı üzerinde sadece iki parmağı vardır (çoğu kuş dört kişiliktir), daha büyük olanın tırnağı bir toynağa benzer. Dış ayak parmağında bir tırnak yoktur (Fleming 1822). Bu, koşuya yardımcı olacak gibi görünen devekuşlarına özgü bir uyarlamadır.

Devekuşunun kanatları uzun uçuş tüylerinin olmamasına rağmen, uçuş için kullanılmaz, ancak yaklaşık iki metre (altı ayağın üstünde) kanat açıklığına sahip (Donegan 2002) hala büyüktür. Kanatlar çiftleşme ekranlarında kullanılır ve ayrıca civcivlere gölge sağlayabilirler.

Yetişkin erkeklerin tüyleri çoğunlukla siyahtır, kanatların ucunda ve kuyruğunda beyazdır. Dişiler ve genç erkekler grimsi kahverengi ve beyazdır. Hem erkek hem de dişi Devekuşlarının baş ve boynu neredeyse çıplak, ancak ince bir kat tabakası vardır (Gilman 1903). Yumuşak ve kabarık tüyler, yalıtım işlevi görür ve uçan kuşların düz, pürüzsüz dış tüylerinden oldukça farklıdır. (Tüy dikenleri, onları diğer kuşlarda birbirine bağlayan küçük kancalardan yoksundur).

Ratitler olarak devekuşu sternumu düzdür ve kanat kaslarının uçan kuşlarda bağladığı omurgayı barındırmaz (Nell 2003). Gaga, yuvarlatılmış bir uç ile düz ve geniştir (Gilman 1903). Tüm sıçanlar gibi, devekuşu da mahsul içermez (Bels 2006) ve ayrıca bir safra kesesi de yoktur (Marshall 1960).

Devekuşları, ekvatoral orman bölgesinin kuzeyindeki ve güneyinde bulunan savanlara ve Afrika Saheline özgüdür (Donegan 2002). Yakın ve Orta Doğu'daki Arap deve kuşları, yirminci yüzyılın ortalarında neslinin tükenmesi için avlandı.

Kışın iki deve kuşunun termografik görüntüsü vücutta yüksek ısı tutma gösterir.

Devekuşları çok çeşitli sıcaklıklara tolerans gösterebilir. Yaşam alanlarının çoğunda, gece ve gündüz arasındaki 40 ° C sıcaklık farkları ile karşılaşılabilir. Sıcaklık kontrol mekanizmaları, kanat tüyleriyle kaplanabilen veya kuşun vücut ısısını tutması veya kaybetmesi gerekip gerekmediğine göre diken edilen kanatların üst kısımlarının ve kanatların çıplak derisini kullanan diğer kuşlarda ve memelilerde olduğundan daha karmaşıktır.

Davranış

Erkek ve dişi devekuşları "dans eder".

Devekuşları, zebralar veya antiloplar gibi diğer otlayan hayvanlarla birlikte seyahat eden 5-50 kuş göçebe gruplarında yaşar (Donegan 2002). Esas olarak tohumlar ve diğer bitki maddeleri ile beslenirler; zaman zaman çekirge gibi böcekleri de yerler. Bununla birlikte, devekuşlarının, özellikle fırsatın arttığı esaret altında, hemen hemen her şeyi (diyet kararsızlığı) yedikleri bilinmektedir. Diş eksikliği, yutulan gıda maddelerini taşlıkta öğütmek için gastrolit olarak kullanılan çakılları yutarlar. Yetişkin bir devekuşu, midesinde yaklaşık 1 kilogram taş taşır. Devekuşları uzun süre susuz gidebilir, sadece yutulmuş bitkilerde nemden uzaklaşır (Maclean 1996). Ancak, suyun tadını çıkarıyor ve sık sık banyo yapıyorlar (Donegan 2002).

Akut görme ve duyma ile devekuşları, aslanlar gibi avcıları uzaklardan algılayabilir. Bir avcı tarafından takip edildiğinde, devekuşlarının saatte 65 km'yi (saatte 40 mil) aşan hızlara ulaştığı ve 50 km / s'de (30 mil) sabit bir hızda kalabildiği bilinmektedir.

Kuşlar uzandıklarında ve avcılardan saklandıklarında, kuşlar başlarını ve boynlarını düz bir şekilde yere koyuyorlardı. Bu, erkekler için bile kanatlarını tutup kuyruğunu düşük tuttuğu için çalışır, böylece habitatlarında sık sık oluşan sıcak, kuru havanın ısı pusları, onları sıradan karanlık bir topak gibi görünmelerine yardımcı olur. Tehdit edildiğinde devekuşları kaçarlar, ancak güçlü bacaklarından vuruşlarla ciddi yaralanmalara ve ölüme neden olabilirler (Donegan 2002). Bacakları sadece öne doğru atabilir (Halcombe 1872).

Yaşam döngüsü ve üreme

Bir devekuşu yuvası

Devekuşları 2-4 yaş arası cinsel olarak olgunlaşır; dişiler erkeklerden yaklaşık altı ay önce olgunlaşır. Türler yinelemelidir, çiftleşme mevsimi Mart veya Nisan aylarında başlar ve Eylül'den bir süre önce biter, ardışık yıllık döngülerde yavrular üretir.

Çiftleşme süreci farklı coğrafi bölgelerde farklılık gösterir. Bölgesel erkekler tipik olarak 2 ila 7 dişiden oluşan bir haremde (tavuklar denir) savaşmak için tıslamaları ve diğer sesleri kullanır (Gilman ve ark. 1903). Bu kavgaların kazananı bir bölgedeki tüm dişilerle üreyecek, ancak yalnızca baskın olan dişiyle bir çift bağ oluşturacak. Dişi yere çömelir ve arkadan erkek tarafından monte edilir.

Bir devekuşu yumurtası.

Devekuşları yumurtalıktır (yumurtlayan). Dişiler döllenmiş yumurtalarını, erkek tarafından toprağa kazınan 30 ila 60 cm (12-24 inç) derinlikte, basit bir çukur olan tek bir ortak yuvaya koyacaktır. Devekuşu yumurtaları, kuşların boyutuna göre küçük olmalarına rağmen, tüm yumurtaların en büyüğüdür. Yuva, ortalama olarak 15 santimetre (6 inç) uzun, 13 santimetre (5 inç) genişliğinde ve 1.4 kilogram (3 pound) ağırlığında olan 15 ila 60 yumurta içerebilir. Küçük çukurlar ile işaretlenmiş kalın kabukları ile parlak ve krem ​​renklidirler (Nell 2003). Yumurtalar kadınlar tarafından gece gündüz, erkekler tarafından gece inkübe edilir (Gilman ve ark. 1903). Bu, siyah dişi geceleri neredeyse tespit edilemezken, erkek dişi kumla karıştığından yuvanın algılanmasından kaçmak için iki cinsiyetin renklenmesini kullanır (Nell 2003). Gebelik süresi 35 ila 45 gündür. Tipik olarak, erkek yavru balıkları savunur ve onlara nasıl ve neyle besleneceğini öğretir.

Bir devekuşunun ömrü 50 ila tipik olmak üzere 30 ila 70 yıl arasında değişmektedir.

Taksonomi

Devekuşu ilk olarak on sekizinci yüzyıl çalışmasında Linnaeus tarafından tarif edilen birçok türden biriydi. Systema Naturae (Linnaeus, 1758). Bilimsel adı, uzun boynuna hitap eden Yunanca "deve serçesi" kelimesinden türemiştir (Harper 2001).

Devekuşu, şimdi tükenmiş Fil Kuşu ile birlikte Struthioniformes (ratites) sırasına, rheas, emus, cassowaries ve şimdiye kadarki en büyük kuşa ait (Aepyornis). Bununla birlikte, ratitlerin tek bir düzen olarak sınıflandırılması, Struthioniformes'i devekuşu soyuna sınırlayan ve diğer grupları yükselten alternatif sınıflandırma ile her zaman sorgulandı. Halen, paleobiyocoğrafik ve paleontolojik hususlar çok dereceli düzenlemenin lehine olmakla birlikte moleküler kanıtlar eşdeğerdir.

Altcins

Beş alt türü Struthio camelus tanınmış:

  • S. c. australis Güney Afrika’da Güney devekuşu Zambezi ve Cunene nehirleri arasında bulunur. Bir zamanlar Cape eyaletinin Küçük Karoo bölgesinde bulunan tüyleri için yetiştirildi (Scott 2006).
  • S. c. camelus Kuzey Afrika’da bazen Kuzey Afrika devekuşu veya kırmızı boyunlu devekuşu. Doğudaki Etiyopya ve Sudan'dan Sahel boyunca batıda Senegal ve Moritanya'ya, en azından kuzeyden Mısır ve Güney Fas'a kadar olan en yaygın türlerdir. 2,74 m (9 ft) 154 kilogram'da (340 lb) en büyük alt türlerdir (Roots 2006). Boyun kırmızı, erkeklerin tüyleri siyah ve beyaz, dişilerin tüyleri gridir (Roots 2006).
  • S. c. massaicus Doğu Afrika’da bazen Masai devekuşu. Başında bazı küçük tüyler vardır ve boynu ve uylukları parlak turuncu renktedir. Çiftleşme mevsimi boyunca, erkeğin boynu ve uylukları daha parlak hale gelir. Bunların menzili aslında Kenya ve Tanzanya'nın çoğu ve Güney Somali'nin bazı bölgeleri ile sınırlıdır (Roots 2006).
  • S. c. syriacus Orta Doğu’da bazen Arap devekuşu veya Orta Doğu devekuşu. Eskiden Arap Yarımadası, Suriye ve Irak'ta çok yaygındı; 1966 civarında soyu tükenmiş oldu.
  • S. c. molybdophanes Somali’de, Etiyopya ve kuzey Kenya’ya Somali devekuşu. Boyun ve uyluk gri-mavi renktedir ve çiftleşme mevsiminde erkeğin boynu ve uylukları parlak mavi olur. Dişiler diğer alt türlerinkinden daha kahverengidir (Roots 2006). Genellikle sürülerden ziyade çiftler halinde veya yalnız yaşar. Onun aralığı ile örtüşüyor S. c. Massaicus kuzeydoğu Kenya'da (Roots 2006).
Struthio camelus takılı kafatası ve boyun.

Analizler, Somali devekuşunun bir tür olarak daha iyi kabul edilebileceğini göstermektedir. mtDNA haplotype karşılaştırmaları, Büyük Yarık Vadisi'nin oluşma zamanında 4 milyon yıl önce değil, diğer devekuşlarından ayrıldığını gösteriyor. Daha sonra, menzili güneybatı yönünde gelişen alt türlerle hibridizasyon, S. c. massaicus, Masai devekuşu, diğer alt türler gibi, açık savanın otlayan bir kuşu iken, Somali devekuşu ile birlikte, yemyeşil bitki örtüsünü gezen Bushland'ı tercih ederken, ekolojik ayrılma ile önemli bir ölçekte ortaya çıkması engellenmiştir. miombo habitat (Freitag ve Robinson 1993).

Rio de Oro popülasyonu bir zamanlar olarak ayrıldı. Struthio camelus spatzi çünkü yumurta kabuğu gözenekleri bir gözyaşı damlası şeklinde ve yuvarlak değil, ancak bu karakterde önemli farklılıklar olduğu ve bu kuşlar ile bitişik popülasyonları arasında başka hiçbir fark olmadığı için S. c. camelus, artık geçerli sayılmaz (Bezuidenhout 1999). Bu nüfus, 20. yüzyılın sonlarında ortadan kayboldu. Ek olarak, Kuzey Afrika'daki küçük deve kuşlarının varlığına ilişkin 19. yüzyıl raporları vardı; bunlar Levaillant'ın devekuşu olarak anılıyor (Struthio bidactylus) ancak maddi kanıtlarla desteklenmeyen varsayımsal bir form olarak kalmaktadır (Fuller 2000). Sahara vahşi yaşamının Sahra'nın birkaç dağlık bölgesinde (Tagant Platosu ve Ennedi Platosu gibi) sürdüğü göz önüne alındığında, devekuşlarının kuruduktan sonraki son zamanlara kadar bazı sayılarla devam edebilmeleri pek mümkün değildir. Sahra

Evrim

Çiftlik devekuşu closeupCape of Good Hope, Güney Afrika'daki vahşi deve kuşları

Devekuşu benzeri kuşların ilk fosili Orta Avrupa’dır. Palaeotis Orta Eosen'den, orjinal olarak bir baskın olduğuna inanılan, orta büyüklükte uçamayan bir kuş. Bu esrarengiz kuşun yanı sıra, devekuşlarının fosil kayıtları da modern cinsin çeşitli türleriyle devam ediyor. Struthio, daha sonra Erken Miyosen'den bilinmektedir.

Afrika türlerinin ilişkileri nispeten basit olsa da, çok sayıda Asya devekuşu türü çok parçalı kalıntılardan, aralarındaki ilişkilerden ve Afrika devekuşları ile ilişkilerinden çok kafa karıştırıcı olarak tanımlanmıştır. Çin'de, devekuşlarının yalnızca son buz çağının bitiminde ya da sonrasında soyu tükenmiş olduğu bilinmektedir; Devekuşunun görüntüleri orada tarih öncesi seramik ve petroglif olarak bulunmuştur. Ayrıca Hint Okyanusu'ndaki denizde görülen deve kuşlarının denizcilik tarihinde ve Madagaskar adasında keşfedildiğinde, 18. yüzyılın denizcileri deniz devekuşu olarak nitelendirilse de, bunlar asla doğrulanmadı.

Bu fosil formların birçoğu (örneğin organizmanın ayak izlerine veya vücudundan ziyade diğer izlerine göre sınıflandırılmış) diknotaksa ve ayırt edici kemiklerden tarif edilenlerle birleşmeleri çekişmeli ve daha iyi bir materyal bekleyen revizyona muhtaçtır (Bibi et al. 2006).

  • Struthio coppensi (Elizabethfeld'in İlk Miyoseni, Namibya)
  • Struthio linxiaensis (Yangwapuzijifang, Çin'in Liushu Geç Miyoseni)
  • Struthio orlovi (Moldavya'nın Geç Miyoseni)
  • Struthio karingarabensis (Geç Miyosen - SW ve CE Afrika'nın Erken Pliyoseni) - oospecies (?)
  • Struthio kakesiensis (Laetolil Laetoli'nin Erken Pliyoseni, Tanzanya) - oospecies
  • Struthio wimani (Çin ve Moğolistan'da Erken Pliyosen)
  • Struthio daberasensis (Erken - Namibya'nın Orta Pliyoseni) - oospecies
  • Struthio brachydactylus (Ukrayna'nın Pliyoseni)
  • Struthio chersonensis (Güneydoğu Avrupa’nın Avrupa Dünyası’nın Pliyosen) - Ozositler
  • Asya Devekuşu Struthio asiaticus (Erken Pliyosen - Orta Asya'dan Çin'e Geç Pleistosen)
  • Struthio dmanisensis (Geç Pliyosen / Dmanisi, Erken Pleistosen, Gürcistan)
  • Struthio oldawayi (Tanzanya'nın erken Pleistosen) - muhtemelen alt türleri S. camelus
  • Struthio anderssoni - oospecies (?)

Devekuşları ve insanlar

Avcılık ve çiftçilik

Bir şapka giyen kadın devekuşu tüyleri ile dekore edilmiştir.

Devekuşları spor, deri, yiyecek, tüyler ve yumurtalar için avlandı ve yetiştirildi.

Roma döneminde, devekuşlarının yemek pişirme ve venatio oyunlarında kullanımları talep edildi. (Venatio, av hayvanlarının avlanmasını ve öldürülmesini içeren Roma amfitiyatrosunda bir eğlence türüdür.) Devekuşları, tüyleri için avlanmış ve yetiştirilmiş, tarihin çeşitli zamanlarında, şık giysilerdeki süslemeler için çok popüler olmuşlardır. On dokuzuncu yüzyıl). Derileri de deriden mal yapmak için değerliydi. 18. yüzyılda neredeyse yok olma tehlikesiyle avlandılar; tüyler için tarım 19. yüzyılda başladı. Tüyler piyasası I. Dünya Savaşı'ndan sonra çöktü, ancak tüyler ve daha sonra postlar için ticari tarım 1970'lerde yaygınlaştı.

Günümüzde devekuşları, çoğunluğu Güney Afrika'da olmasına rağmen, İsveç ve Finlandiya'daki gibi soğuk iklimler de dahil olmak üzere, dünya genelinde 50'den fazla ülkede yetiştirilmektedir. Ayrıca dünyadaki herhangi bir kara hayvanının en iyi yem / ağırlık kazanma oranına sahip oldukları için (3.5: 1, sığır sayısı 6: 1'dir), et veya diğer kullanımlar için yetiştirmek için ekonomik açıdan caziptirler. Öncelikle deri için ve ikincil olarak et için yetiştirilmiş olmalarına rağmen, ek yararlı yan ürünler yumurtalar, sakatatlar ve tüylerdir.

Erkek ve dişi devekuşları Yeni Zelanda'da bir çiftlikte.

Devekuşlarının piyasada bulunan en güçlü deriyi ürettiği iddia edilmektedir (Best 2003). Devekuşu eti yağsız ete benzemekte ve yağ ve kolesterol, kalsiyum, protein ve demir (Clark) bakımından düşüktür. Pişmemiş, koyu kırmızı veya kiraz kırmızısı rengi, sığır etinden biraz daha koyu (Clark).

Devekuşları tarafından saldırıya uğrayan ve öldürülen birçok insan olayı kaydedildi. Büyük erkekler çok bölgesel ve saldırgan olabilir.

Devekuşu yarışı

Devekuşu yarış için bir araba çekerek.

Devekuşları, küçük bir insanın onları sürmesi için yeterince büyüktür, tipik olarak kavrama kanatlarını tutarken ve kuzey Afrika'nın bazı bölgelerinde ve Arap Yarımadası devekuşları yarış pistleri olarak eğitilmiştir. Çarpıcı mizaç ve kuşların üzülmesinde karşılaşılan zorluklar nedeniyle uygulamanın daha yaygın hale gelme olasılığı çok düşük. Amerika'daki devekuşu yarışları hayvan hakları kuruluşları tarafından eleştirildi.

Kültürel tasvirler

Popüler mitolojide, devekuşu ilk tehlike işaretinde kuma başını gizlemesiyle ünlüdür (O'Shea 1918). Gerçekte, kafalarını kuma koyan deve kuşlarının gözlemlendiği kaydedilmedi. Yaygın bir karşı iddia, bu davranışı sergileyen bir türün çok uzun süre hayatta kalamayacağı yönündedir. Devekuşları, yiyeceklerini öğütmeye yardımcı olmak için kasten kum ve çakılları yutar; Bunu uzaktan görmek, bazı eski gözlemcilerin kafalarının kuma gömüldüğüne inanmalarına neden olmuş olabilir. Ayrıca, tehdit altında olan ancak kaçamayan deve kuşları yere düşebilir ve daha az görünür olma çabasıyla boyunlarını uzatabilir. Bir devekuşu boynunun rengi kuma benzer ve boynun ve başın tamamen gömülmüş olduğu yanılsamasını verebilir. “Devekuşu olmayın ve başınızı kuma sokmayın” diyen eski bir deyimdir ki, gitmeyeceğini düşünerek sorunlarınızdan saklanma (San Diego 2007 Zooloji Topluluğu).

Romalı yazar Yaşlı Pliny’deki devekuşu açıklamalarıyla dikkat çekti Naturalis Historia, devekuşu ve kafasını bir çalının içinde sakladığı gerçeğini anlatıyor. Her şeyi yiyip sindirebileceğini de ekliyor. Bu süslenmiş Physiologus, Devekuşları demir ve sıcak kömürleri yutabildiğini bildirmiştir. Son inanç, deve kuşunun ağzında bir at nalı ile temsil edildiği ve demir yeme yeteneğinin simgesi olan hanedanlık armaları ile devam etti ve gelişti (Cooper 1992).

Devekuşu, Eski Mısır'da olumlu bir semboldü; tanrı Shu sanatta devekuşu tüyü takıyormuş gibi tasvir edilirken, hukuk ve adalet tanrıçası Ma'at kafasına bir tane takıyordu (Cooper 1992).

Devekuşunun davranışı da İncil'de Tanrı'nın İş konusundaki söyleminde belirtilmektedir (İş 39.13-18). Küçük kanatlarıyla sevinçli bir şekilde gurur duyduğu, ancak yuvalarının güvenliği konusunda bilgisiz ve haksız olduğu ve süratle utanmak için bir ata koymasına rağmen sert olduğu belirtiliyor. Başka yerlerde, deve kuşları yoksul ebeveynliğin meşhur örnekleri olarak bahsedilir.

Etiyopya Ortodoks dininde, Cennetteki ve Dünyadaki Melekleri sembolize etmek için yedi büyük devekuşu yumurtasını bir kilisenin çatısına koymak gelenekseldir. Devekuşu, Dogon halkı için ışığı ve suyu, su hareketini sembolize eden dalgalı hareketini temsil ediyor (Cooper 1992).

Devekuşu tüyü toz bezleri

Giyim, kostümler ve dekorasyonlardaki işlevine ek olarak, devekuşu tüyünün sanayiye en faydalı katkılarından biri de tüy tozlarında kullanımıdır. Orijinal Güney Afrika devekuşu tüyü toz bezleri, 1903'te misyoner, süpürge fabrika müdürü Harry S. Beckner tarafından Johannesburg, Güney Afrika'da icat edildi.

Yüksek kaliteli devekuşu tüyü silgi

İlk devekuşu tüyü toz süpürgeleri, ayakla çalışan kick sarıcı ve süpürge sapı tutturmak için kullanılan aynı tel kullanılarak süpürge saplarına sarıldı. Devekuşu tüyü, tutamağa üç kat halinde sarılmadan önce kalite, renk ve uzunluk açısından sıralandı. İlk katman, tutamağın başını gizlemek için içe doğru kıvrılmış tüylerle sarıldı. İkinci iki katman, tam bir şekil ve ticari marka çiçek şekli verecek şekilde dışa doğru kıvrılarak sarılmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki İlk Devekuşu Tüyü Silgi Şirketi, 1913'te Harry S. Beckner ve kardeşi George Beckner, Massachusetts, Athol'da kuruldu ve bugüne kadar Beckner Tüy Silgi Şirketi olarak hayatta kaldı.

Devekuşu tüyü, son 100 yıldaki devekuşu tüyü silgisinin başarısını açıklayan dayanıklı, yumuşak ve esnektir. Tüy birlikte fermuarlanmadığı için, aslında toz çeken ve tutan, sonradan çalkalanabilen veya yıkanabilen statik bir yük oluşmasına meyillidir. İnsan saçı ile benzer yapısından dolayı, devekuşu tüyünün bakımı sadece ara sıra şampuan ve havlu veya kuru hava gerektirir.

Devekuşlarının tüyleri için yetiştirilmesi kuşa zarar vermez. Küflenme mevsiminde kuşlar bir kalemde toplanır, çuval çuvalları başlarının üzerine yerleştirilir, böylece sakin kalırlar ve "toplayıcılar" eğitilirler; Kuşlar daha sonra çiftliğe zarar vermeden serbest bırakılır.

Referanslar

  • Bezuidenhout, C.C. 1999. Evcil ve "Vahşi" Devekuşlarının Nüfus Yapısı ve Genetik Çeşitliliği Çalışmaları (Struthio camelus). Doktora tezi.
  • Bels, V.L. 2006. Yurt İçi Omurgalılarda Beslenme: Yapıdan Davranışa. Oxfordshire, İngiltere: CABI Yayıncılık. ISBN 1845930630.
  • Best, B. 2003. Devekuşu gerçekleri. Yeni Zelanda Devekuşu Derneği. 2 Aralık 2007 tarihinde alındı.
  • Bibi, F., A.B. Shabel, B.P. Kraatz ve A. Thomas. Stidham. 2006. Yeni fosil ratit (Aves: Palaeognathae) yumurta kabuğu. Birleşik Arap Emirlikleri, Arap Yarımadası'nın Geç Miyosen Baynunah Oluşumundan Keşifler. Omurgalı Paleontoloji Derneği 9 (1): 2A. 2 Aralık 2007 tarihinde alındı.
  • Clark, B. n.d. Devekuşu eti: Pişirme ipuçları. Kanada Devekuşu Derneği. 2 Aralık 2007 tarihinde alındı.
  • Cooper, J.C. 1992. Sembolik ve Mitolojik Hayvanlar. Kent, İngiltere: Kova Basını. ISBN 1855381184.
  • Doherty, J. G. 1974. Hayvanların hızı. Doğal Tarih dergi, Mart 1974. Amerikan Doğa Tarihi Müzesi; Yaban Hayatı Koruma Derneği.
  • Donegan, K. 2002. Struthio camelus. Hayvan Çeşitliliği Ağı, Michigan Üniversitesi Zooloji Müzesi. 2 Aralık 2007 tarihinde alındı.
  • Fleming, J. 1822. Zooloji Felsefesi. Edinburgh, İngiltere: A. Constable.
  • Freitag, S. ve T.J. Robinson. 1993. Devekuşunun mitokondriyal DNA'sındaki filocoğrafik desenler (Struthio camelus). bir tür deniz kuşu 110: 614-622. 2 Aralık 2007 tarihinde alındı.
  • Fuller, E. 2000. Soyu tükenmiş kuşlar 2. baskı New York, NY: Oxford Üniversitesi Yayınları. ISBN 0198508379.
  • Gilman, D.C., H.T. Peck ve F.M. Colby. 1903. Yeni Uluslararası Ansiklopedi. New York, NY: Dodd, Mead ve Şirket.
  • Halcombe, J.J. 1872. Görev Hayatı. Oxford, İngiltere: Oxford Üniversitesi.
  • Harper, D. 2001. Devekuşu. Çevrimiçi Etimoloji Sözlüğü. 2 Aralık 2007 tarihinde alındı.
  • Linnaeus, C. 1758. Rega Tria Naturae, Secundum Sınıfları, Ordines, Genera, Türler, cum Characteribus, Differentiis, Eşanlamlı, Locis. Tomus I. Editio Decima, Reformata. Stockholm, SE: Holmiae.
  • Maclean, G.L. 1996. Çöl Kuşlarının Ekofizyolojisi, New York, NY: Springer. ISBN 3540592695.
  • O'Shea, M.V., E.D. Foster ve G.H. Locke. 1918. Dünya Kitabı: Hikaye ve Resimde Organize Bilgi. Chicago, IL: Hanson-Roach-Fowler.
  • Marshall, A.J. 1960. Kuşların Biyolojisi ve Karşılaştırmalı Fizyolojisi. New York, NY: Akademik Basın.
  • Nell, L. 2003. Bahçe Rotası ve Küçük Karoo. Cape Town, ZA: Struik Yayıncıları. ISBN 1868728560.
  • Roots, C. 2006. Uçamayan Kuşlar. Westport CT: Greenwood Press. ISBN 0313335451.
  • Scott, T.A. 1996. Muhtasar Ansiklopedi Biyolojisi. Berlin, DE: Walter de Gruyter. ISBN 3110106612.
  • San Diego Zooloji Derneği. 2007. Devekuşu. San Diego Hayvanat Bahçesi. 2 Aralık 2007 tarihinde alındı.

Dış bağlantılar

Tüm bağlantılar 7 Ocak 2019'da alındı.

  • Dünyanın Kuş Aileleri: Devekuşu.
  • Devekuşları Kruger Park sayfası.

Pin
Send
Share
Send